Werkgroepen

    

Bekijken van de inventaris op de zolder van het Heemhuis.

1. Werkgroep Dialecten
De werkgroep Dialecten verzamelt typische Hoevense of Bosschenhoofdse dialectwoorden. Kent u er nog een aantal? Geef deze door aan Lia Uitdehaag: telefoon (0165) 503145. De werkgroep heeft veelvuldig een dialectenavond. Jaarboek 6 "Het Hoevense Dialect" is op 2 juni 2010 uitgereikt aan de leden. Wilt u naar aanleiding van dit jaarboek een nieuw Hoevens dialectwoord doorgeven? Dat kan. Klik hier om uw reactie te geven. Klik hier om uw reactie te geven. 

Volksliederen: Via bijgaande link komt u op de pagina met een aantal Hoevense Volksliederen zoals "Doeves Volkslied" en "Keienpomp": liedjes dialectgroep

2. Redactiecommissie van het Jaarboek.
Jaarboek 32 is in 2016 uitgereikt in Het Kompas te Hoeven. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Piet Lauwerijssen, telefoon (0165) 50 35 66.

3. Fotowerkgroep
Een aantal leden is bezig met het opzetten van een database voor alle foto's, die de heemkundekring bezit.

4. Werkgroep bibliotheek
Een aantal leden is bezig met het opzetten van een database voor alle boeken, die de heemkundekring bezit.

5. Werkgroep bidprentjes en overlijdensadvertenties
Lia Uitdehaag verzamelt en ordent bidprentjes en overlijdensadvertenties.

6. Werkgroep veldnamen
Deze werkgroep lijdt op dit moment een slapend bestaan. In het verleden zijn evenwel al heel wat veldnamen verzameld en vastgelegd in een database.

7. Werkgroep beheer schenkingen

8. Knipselwerkgroep
Vanaf 1985 is een aantal leden bezig om krantenartikelen m.b.t. Hoeven en Bosschenhoofd uit te knippen en in te plakken in een ordner.

9. Werkgroep Kleine gereedschappen verzamelen (in oprichting):
VRAAG?
Wie voelt zich geroepen om deel te nemen in een nieuw op te richten werkgroep Kleine gereedschappen verzamelen, onderhouden en registreren binnen de heemkundekring De Honderd Hoeven.

10. Werkgroep "video en foto" 
Deze werkgroep is inmiddels actief. O.a. met het scannen van foto's.

11. Werkgroep Familieonderzoek

Deze groep komt inmiddels al weer vele jaren bij elkaar, steeds op een donderdag van 20:00 uur-22:00 uur (de data worden van tevoren overlegd) De werkgroep is bezig met het uitzoeken van Hoevense families, maar ook eigen familieonderzoek. Zij vullen elkaar aan, alles in een gezellige sfeer. De genealogische middag is inmiddels een jaarlijks terugkomende activiteit. Het is een enthousiaste groep met ervaren speurders. Ze komen niet alleen van Hoeven, maar ook o.a. uit Veldhoven, Roosendaal, Oudenbosch. Dus dat zegt wel iets van hun enthousiasme. Contactpersoon is Lia Uitdehaag. Telefoon (0165)50 31 45.

12. Werkgroep Religie.
Veel van de religieuze verzameling is tot stand gekomen door de inbreng van Jan Bouwens. Wij beschikken over een aparte religieuze kamer waar alles tentoongesteld is.

Contact
Indien u belangstelling heeft om deel te nemen in een bepaalde werkgroep, kunt u zich opgeven bij Mario ManniŽn, via ons e-mail adres: secretariaat@honderdhoeven.nl 

Deze pagina is laatst gewijzigd op: 19 januari 2017